Jako fina salata koja vam doista može biti i glavno jelo uz fini prepečeni kruh sa češnjakom, možete je, dakako, služiti kao hladno predjelo ili prilog uz komadić piletine.Umak je jako fin i bogat da će te poželjeti pokupiti ostatke umaka koricom kruha.Uživajte ako volite salate i fina jednostavna jela.
Sastojci:
Preljev:
3 žlice ulja
2 žlice maslinovog ulja
1žlica senfa cijelog zrna
1žličica šećera
sol,papar
1žlica vinskoga octa/svijetlog
2 srednja češanja češnjaka ispasirana/protisnuta
Ostalo:
200g mini mozzarelle
3-4 jaja
2 kuhane cikle
20-tak kom crnih maslina
100g matovilca/ mlado lišće špinata
1 -2 mlada luka
Priprema:
Narežite ciklu na šnite.Poslažete je na tanjur za serviranje.Kuhana jaja ostavite ohladiti pa ih narežete na četvrtine.Na ciklu stavite sitno nasjeckani luk.Posložite mozzarelu , oprani i osušeni matovilac.
Za umak povežite sve sastojke u kremu, isprobate slanost trebalo bi biti intezivnog i jakog okusa.
Pripremljen umak prelite preko povrća,Pustite sve dobro ohladiti.