Fine pide ,naziva muške pide ,napravljene od začinjenog mljevenog mesa nadjevene jajaem i sirom.
Sastojci:/8kom
meso:
700g mljevenog srednje masnog mesa
100g starog kruha
70ml mlijeka
1 jaje
1 naribani luk/naribani
1 naribani češnjak/naribani
prstohvat kumina/mljevenog
1/2žličice kopra
1žličica nasjeckanog peršina
na vrh noža sode bikarbone
sol,papar
Ostalo:
8 kom manjih jaja
150g naribanog sira
1/2žličice kopra/peršin
Priprema:
Za kruh odaberite samo sredinu ,koru nemojte koristiti ,namočite kruh u mlijeku par minuta ,ocijedite i dodate u meso .Stavite u posudu sve sastojke za meso ,dobro ih izradite rukom da se sve poveže u smjesu to se obično radi kao da mijesite tijesto ,vrlo je važno da se sve poveže u smjesu da vam se ne bi dogodilo da je meso mjestimice slano a mjestimice papareno .Otkinete komadić mesa pa ga prepržite na tavi da vidite dali vam odgovara slanost i začinjenost.Ako ste zadovoljni ostavite meso da odstoji pola sata/pokriveno.
Formirate meso u oblik pida /barke male .Pide možete prvo zapeče same /15 min na 180C/a onda nadjenuti jajemi sirom lagano posolite jaja,i nastaviti peći još 15 min..
Servirate uz haydar umak ,salatu i kuhano povrće.