Ne bi ulazila u namirnice od kojih radimo rusku/francusku salatu jer iskreno svaka kuca ima neke svoje dodatke i varijacije /pa da nebi bilo skandala// sve su na svoj način fine.Ovo je malo drugačija salata ako je salatom možemo i nazvati ,dakle ,krumpir ,jaja,sir ,grašak ,šunka zapečeni složenac kao divan prilog nekog jelu ili cijeloviti obrok uz salatu.Servirate toplo.
Sastojci:
6 krumpira
150g graška/smrznuti
1 češanj češnjaka
150g dimljene šunke /pireće ili svinjske/
100g ribanog sira
100g kiselih krastavaca
100ml mlijeka
2-3 jaja
1žlica ulja
sol,papar
1/2žličice timijana/majčina dušica
Priprema:
Skuhate krumpir u kori ,lagano ga ohladite ,ogulite i narežite na krugove.Napravite nadjev:
Zagrijete ulje u tavi pa dodate sitno nasjeckani luk i sitno nasjeckani češnjak ,lagano pirjate da se luk izdinsta pa dodate nasjeckanu dimljenu šunku ,nastavite pirjati još par minuta a onda dodate nasjeckane kisele krastavce i grašak te jednu žlicu vode ,pustite da se grašak ugrije i otopi i da se sve u tavi poveže,isprobate pa posolite i popaprite po ukusu.
Na dno zdjele za pečenje stavite papir za pečenje ,možete lagano nauljiti .Posložite ploške krumpira lagano ih posolite i poparite ,prelite preko krumpira svu količinu dobivenoga nadjeva .Poviše složite ostatak kriški krumpira pa i njih lagano posolite i popaprite .