Fuzijska kuhinja kombinacija koja će vas osvojiti na prvu .Jednostavan recept na brzaka .
1češnaj češnjaka/naribana
3-4 žlice soja umaka
prstohvat ljute paprike
2 okreta mlinca bijelog papra/na vrh noža
2žlice maslinovog ulja
2-3 narezane rajčice šljivarice
125g mozzarelle
Sastojci:/4 osobe
2 pileća prsa/cijela1češnaj češnjaka/naribana
3-4 žlice soja umaka
prstohvat ljute paprike
2 okreta mlinca bijelog papra/na vrh noža
2žlice maslinovog ulja
2-3 narezane rajčice šljivarice
125g mozzarelle
Priprema:
Odvojite pileća prsa po pola ,tako da dobijete četiri komada .Svaki komad razdvojite na dva dijela ,stavite na svaki dio prozirnu foliju pa rastanjite batićem za meso preko folije.
U zdjeli sastane stavite soja umak ,maslinovo ulje,češnjaka ,bijeli papar ,ljute papričice ,dobro promiješate pa dodate rastvorena pileća prsa ,lagano promiješate da se prsa obaviju umakom.Ostavite stajati deset minuta.Narežite mozzarellu i rajčicu .Nadjenete sa jedne strane pa,preklopite sa druge strane ,krajeve/spojeve piletine opet možete malo potući batićem za meso da se spoji.
Pripremite dvije tave /neka budu čiste odozdo.
Stavite jednu tavu na vatru da se zagrije ,kad je zagrijana dodate samo malo ulja.Posložite pileća prsa na tavu .Na njih stavite drugu tavu da ih lagano pritisne ,pečete nekih 3 minute sa jedne strane a potom pažljivo okrenete stavite opet tavu na filete pa nastavite peći i drugu stranu 3 minute .
Izvadite gotova prsa vani ,pokrijete ih folijom minutu .Narežete po pola ,servirate na tanjur,možete pokapati sa umak sa tave ako je išta ostalo.
Servirate uz prilog po želji.