Fina pizza/kruh sa mozzarellom, sirom sa začinskim biljem i bosiljkom.Meza kruh koji paše uz sve nareske, sir, razne dipove, umake i sl.
Sastojci:
200g glatkog brašna+ po potrebi
50g oštrog brašna
2 žumanjka
1/2žličice šećera
1žličica soli
125ml mlake vode
1,5 žličica instant kvasca
60g otopljenog maslaca
Ostalo:
200g mozarelle
50g sirnog namaza sa začinskim biljem
1-2žlice krušnih mrvica
malo soli i papra
listovi bosiljka
Priprema;
U zdjelu za miješanje stavite mlaku vodu, šećer i kvasac.Izmiješate dobro rukom da se sve poveže pa poklopite na deset minuta .Dodate otopljeni maslac u koji se otopili sol /lagano ohlađen/ žumanjke i brašno /obje vrste/ dodate postepeno dok ne dobijete fino glatko tijesto.Izručite tijesto na radni stol/lagano pobrašnjen/ pa nastavite miješati dok ne dobijete glatko tijesto, vratite ga u brašnom posutu zdjelu, pokrijete prozirnom folijom, ostavite 1h sat stajati na toplom mjestu.Razvaljati tijesto na tanko/0,5cm/premazati tijesto sirnim namazom, staviti natrganu mozzarellu, posoliti i lagano po papriti.Saviti lagano krajeve pa zalolati u 10cm debelu štrucu.Staviti u dugi kalup za kruh/da spoj bude na donjoj strani/ koji ste prije toga premazati maslinovim uljem i posuli mrvicama/ .Zarezati na par mjesta oštrim nožem pa spojiti dva po dva kraja, da dobijete veće rupe/nemojte previše duboko zarezati važno je zarezati samo vanjski sloj tijesta/.Poklopiti prozirnom folijom, ostaviti stajati na toplom mjestu pola sata.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C/25-30 min/pogledati nakon 15 min. pa kontrolirati da se prepeče.
Pustite da se sve malo ohladi, narežete na šnite.U utore stavite listiće svježeg bosiljka.