Kad je vani sve tmurno i kišno onda i kolači moraju biti takvi, iako mislim da ovu ovu čokoladnu boju u kolačima svi vole 😄😎.Divan kolač/torta, na podlozi sočan browni, krema je muss od banane i čokolade.😉sve u svemu ne propustite.
Biskvit:/26-28 kalup
200g maslaca100g tamne čokolade
4 jaja
malo soli
100g šećera
100g brašna
100g prženih lješnjaka
2-3žlice mlijeka
Krema:
150g banane/vagati oguljenu400g vrhnja za šlag
150ml mlijeka 2,8%
250g mliječne čokolade
10 listića želatine/12 g želatine
Ostalo:
Kakao u prahu za posuti
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 150C.Prvo napraviti biskvit:
Prepecite lješnjake na suhoj tavi,maknete ih sa strane da se ohlade.Ohlađene lješnjake stavite u čistu krpu, lagano potucite batićem za meso za se usitne u male komadiće.U lončiću na vatri otopiti maslac sa čokoladom, neka bude na laganoj vatri, stalno miješati, maknete sa strane, pustiti par minuta da se malo ohladi.
U zdjelu za miješanje staviti jaja i šećer,
izraditi da budu pjenasta, dodati prvo pola smjese od maslaca i čokolade, miješati da se poveže a onda ostatak smjese, nastaviti kratko miješati da se sve spoji u glatku smjesu
.Dodati prosijano brašno sa malo soli, nastaviti miješati žlicom da se ne izgubi pjenastos jaja, i na kraju lješnjake lagano umiješati .Izliti u kalup koji ste prije toga namazali i posuli brašno ili samo na dno staviti papir za pečenje.
Biskvit peći nekih pola sata , provjerava ti nakon dvadeset minuta dali se sredina kolača stisnula, ako je, izvadite ga vani da se hladi.Kad se ohladi lagano ga pokapati mlijekom.Na vrh složiti banana koje ste uzdužno prerezali da budu jednake debljine.
Napraviti kremu:
Izraditi šlag da bude čvrst ali ne prečvrst, dodati u šlag polovicu smjese od banane i čokolade, izmiješati a potom ostatak.Preliti na biskvit,
Pustite da se se sve par sati stisne u frižideru.
Gotovu tortu prospite kakaom i ukrasite po želji.