Sastojci:
500g pilećeg fileta
4 rog crvene paprike
2 žute paprike/babure
2 češanja češnjaka
1 srednji luk
sol,papar
1žličica koncentrata rajčice
1-2žlice brašna
1/2žličice timijana
1žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Narezati na sitno luk i češnjak.Pileće filete narežite na tanko pa ih posolite i po paprite.Tavu zagrijete dodate dvije žlice maslinovog ulja/nemojte da vam se pregrije/odmah dodati narezani češnjak i luk, prodinstati kratko a potom dodati na kocke narezanu papriku.Dinstati sve skupa 5-10 min ovisno o paprici samo da malo uvene.Dodati koncentrat rajčice i par žlica vode.Pustiti da se sve minutu dvije poveže.
Pileće filete stavite u brašno ili ih pobrašnite pa stavite u tavu kraj paprike, polijete sa žlicom dvije vode.Pustite da se sve poklopljeno kuha , par puta otvorite po potrebi dodate još malo vode te okrečite piletinu.Prospite gotovu piletu sa nasjecanim peršinom.
Servirati uz začinjeni kuhani ječam ili prepržene fete kruha sa maslinovim uljem i češnjaka.