Skyr je visoko proteinski jogurt kojeg imate kupiti u lidla ako ga ne možete nabaviti koristite svježi sir u tom slučaju neće vam biti potreban želatina.Kolač je jako sočan i fin.
Sastojci:
Tijesto:
6 jaja
150g šećera
150g šećera
150g glatkog brašna
prstohvat soli
korica limuna
Nadjev:
400g skyr jogurta/svježi sir +1 instant želatina
1 vanilija šećer
200ml vrhnja za šlag
90g šećera u prahu
Preljev:
300ml mlijeka
1žlica šećera u prahu
par kapi vanilije
Ostalo:
3-4 žlice džema od malina
šećer u prahu za posuti
Priprema:
U zdjelu stavite cijela jaja pa ih izradite sa šećerom da postanu pjenasta.Postepeno dodate lagano miješajući žlicom, brašno i sol.Prebacite tijesto u nauljeni lim 20x30 cm, pecite nekih dvadesetak minuta na 180C.Izvadite vani gotovi biskvit ostavite stajati da se dobro ohladi.Prerežete ga po pola.
Razradite jogurt sa šećrem u prahu/naravno isto napravite ako koristite sir/Dodate tučeno slatko vrhnje i ako koristite jogurt želatinu.
Razradite jogurt sa šećrem u prahu/naravno isto napravite ako koristite sir/Dodate tučeno slatko vrhnje i ako koristite jogurt želatinu.
Biskvit natopite mlijekom u koje ste dodali šećer .Premažete polovinom smjese od jogurta, potom premažete đžemom, a onda stavite ostatak smjese od jogurta.Na vrh stavite drugu polovicu tijesta, opet navlažite sa mlijekom.
Pustite da se sve stisne prije rezanja prospite šećerom u prahu.