Kad sam prije jako puno godina probala ovaj recept od Tee oduševila sam se i od tada prvi znak jeseni i prve bundeve u dućanu odu u ovaj rolat.Vrlo jednostavan u pripremi, brzo gotov , fin i aromatičan iznenaditi će svako nepce svojim okusom.Za aromu možete koristiti gotovu aromom za medenjake ili pak kombinirati sami .
Sastojci:
Biskvit:
200g skuhane i pasirane bundeve
230g brašna/glatko
3 jaja/L/ veća moraju biti
170g smeđeg šećera
1/4 žličice soli
1/2žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbome
1/4 žličice mljevenog đumbira
1/4 žličice cimeta
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1žličica vanilija šećera
1/4 žličice mljevenog klinčića
Nadjev:
250g sirnog namaza po ukusu/vindija, dukat, belje i sl.
100g omekšalo maslaca
oko 120-150g šećera u prahu/po ukusu
1 vanilija šećer
Šećer u prahu za posuti roladu
Postupak:
Skuhati očišćenu i narezanu bundevu/ja je narežem na kockice i deset minuta skuham u malo posoljnoj vodi/Kuhanu ocijediti i ispasirati vilicom , ostaviti da se malo ohladi.
Za to vrijeme izraditi jaja sa šećerom i vanilija šećerom, da se dobro zapjene i da se šećer otopi.U zdjelu sa strane staviti brašno, sol, sodu bikarbonu, pecivni prašak i sve začine, izmiješati.
Suhe sastojke staviti u sito, prosijati lagano na smjesu sa jajima, izmiješati drvenom žlicom da se sve poveže u glatku smjesu.
Na lim za pečenje /25x40/ili onaj najveći iz pećnici na njega staviti papir za pečenje, izliti smjesu, izgladiti.Peći u zagrijanoj pečenici na 180C/10min.
Izvaditi ga iz pećnice, posuti lagano šećer u prahu po tijestu , potom ga zarolati po kraćoj strani.Ostaviti da se tako zarolan ohladi.
Za kremu pomiješati sve sastojke.Ohlađeni biskvit odrolati,skinuti papir za pečenje, premazati u jednakom sloju kremom, zarolati.Staviti u alu-foliju, ostaviti sat vremena u frižideru da se stisne.
Rezati na fete.Do upotrebe držati u frižideru.