Fini kolač okusom doista vrlo sličan krafnama ali puno manje masan i puno više sočniji .Divna pita koju još zovu i dječja pita oduševite te će vas na prvu.Kalup koji koristite neka bude od 20cm ako će te raditi veće poduplajte količine/kalup 26cm/i produžite vrijeme pečenja za 10-tak minuta.Isprobajte malo drugačije krafne.
120 g šećera
1 vanilija šećer/žličica arome vanilije
100g maslaca
2 jaja
1 pecivni prašak
2 srednje jabuke
2 žlice marmelade od marelice ili po želji
2 žlice mlijeka
prstohvat soli
1 žlica šećera u prahu
Sastojci./20cm kalup:
130g brašna/glatko120 g šećera
1 vanilija šećer/žličica arome vanilije
100g maslaca
2 jaja
1 pecivni prašak
2 srednje jabuke
2 žlice marmelade od marelice ili po želji
2 žlice mlijeka
prstohvat soli
1 žlica šećera u prahu
Priprema:
U zdjelici pomiješate brašno sa pecivnim praškom i prstohvatom soli.U drugoj zdjeli stavite jaja ,šećer,vanilija šećer ,otopljeni maslac ,izradite sve mikserom pa dodate brašno i mlijeko nastavite miješati dok se ne poveže u finu smjesu.
Ogulite i narežite jabuke na fetice.Na dno kalupa stavite papir za pečenje ili zamastite masnoćom i prospite kalup brašnom.Na dno stavite polovicu tijesta posložite jabuke u krug u sredini stavite/razmažete/cijelu količinu đema/marmelade/.Premažete ostatkom tijesta.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu 180C /45 min.Izvadite pustite da se ohladi/ili kao ja jedite toplo/prospite šećerom u prahu.