Sastojci:
250g tjestenine zavijene u gnijezda tipa fidelini
250g mljevenog mesa
sol,papar
prstohvat ljute paprike
1/2žličice majorana
1/2žličice timijana
2naribana češanja češnjaka
Temeljac oko 2,5dl/kocka
1/2žličice mljevene slatke paprike
100g ribanog sira
/2 žličice timijana /za sir
Priprema:
Izvadite fideline iz kese ,izaberite lijepa gnijezda .Posložite gnijezda u tavu u koju će se peći ,pazite da imate poklopac za tu tavu.
Meso pomiješate sa začinima dobro ga promiješate ,možete uzeti komadić i prepeći na suhoj tavi da vidite dali je začinjen po vašem ukusu.Od mesa radite okruglice ,napravite onoliko okruglica koliko imate gnijezda.Stavite loptice u gnijezdo lagano pritisnite da se poveže.
Podlijete sve sa temeljcem ,neka bude toliko da se prekrije tjestenina ,okruglice će se kuhati u pari.
Pustite da sve prokuha ,smanjite vatru na pola ,poklopite pustite da kuha deset minuta .Otvorite povremeno poklopac ,ako je tekućina isparila a tjestenina nije gotova možete dodati još malo temeljca.
Nakon deset minuta prospite naribanim sirom i timijanom.Poklopite na još pet minuta ,za to vrijeme bi tekućina trebala ispariti ,sir se otopiti.
Servirate toplo uz salatu .