Sastojci:
350g palente + dovoljna količina vode/pogledajte upustvo za pripremu palente
1žlica maslaca
sol,papar
3 -4 svježe kobasice /po želji
par listića kadulje
3 žlice maslinovog ulja
par žlica parmezana
Priprema:
Skuhate palentu tako da zagrijete vodu sa solju paprom ,dodate maslac.Dodate svu količinu palente ,metlicom miješate dok se palenta ne skuha .Prospite palentu na ravnu dasku izravnate je i pustite da se ohladi.
Kobasicu izvadite iz opne ,zagrijete maslinovo ulje .Narezete na sitno svježe oprane listove kadulje .Prepržite ih kratko da puste aromu.Stavite razmrvljenu kobasicu,smanjite vatru ,miješate i razdvajate komadiće mesa da se sve fino isprži i da se istopi eventualna masnoća.Izvadite kobasicu šupljikavom žlicom ,pa na istoj masnoći prepržite s obje strane narezane kocke palente /otprilike 5x5cm/ .Složite ih na tanjur za serviranje .Prospite ih ribanim parmezanom i popaprite/ja volim a vi možete izbjeći/ .Na svaku stavite preprženo meso /trebalo bi izgledati onako rustikano i neformalno/.Prospite sitno nasjeckanim peršinom.