Ljetoo je ljudi, pravo ono vruće ljeto bez daška vjetra, sunce nas prži ali što se može jesti se mora.Puno je ovih mjeseci kod mene trke i strke, družimo se, uživamo u šušuru i godišnjem odmoru baš je nekako opušteno i divno ovo ljeto, tužne stvari ovom prilikom neću ni spominjati/samo kliknite na link/ jer more opere sve suze .Jedno fino jelo sa daškom meksika, puno povrća sve u jednom loncu.
Sastojci:/4 osobe
oko 500g pilećeg fileta/može i svinjski
sol,papar
1 žlica maslinovog ulja
1žličica origana
Ostalo/povrće:
1crveni luk
2 češanja češnjaka
1 konzerva crvenog graha
3 žlice maslinovog ulja
2-3 rajčice/ manje šljivarice/
1-2 klipa kukuruza ili manja konzerva
250g smeđih šampinjona
2 crvene paprike/ja sam koristila rog/
1/2žličice kumina
1žličica origana/mažuran ako je svinjetina/
1/2žličice mljeven slatke paprike/može i dimljena/
sol,papar
na vrh noža ljute paprike
150g naribane mozzarelle/može i emental ili chedar , ili jači ribanci tipa grana padano
Priprema:
Zagrite ulje u tavi ako želite intezivniji okus dodate i malo maslaca.Zagrite pećnicu na 180C.
Pileće filete operite i osušite premažete maslinovim uljem te posolite, poparite svježe mljevenim paprom i origanom.Prepecite fileta sa obje strane da uhvate malo boje nemojte ih prepeći.Odložite na toplo mjesto.
U tavu dodate još malo maslinovg ulja, luk narezan na polumjesece i sitno narezani češnjak , kratko pržite da luk uvene pa dodati papriku narezanu na kocke/može i trake ako volite/nastavite pržiti da paprike uvene, pa dodate narezane gljive nastavite kratko pržiti da se gljive zapeku,sve začinite solju, paprom i mljevenim paprikama i začinima, promiješate, posolite i poparite, dodate ocijeđeni crveni grah i kukuruz, promiješate pa isprobate slanost i okus.Ako ste zadovoljni sve prebacite u pekač, na vrh složite pileće fileta, prelite sa sokom koji je pustila piletina i sa jednom žlicom maslinovog ulja.