Jako fina meza, lagana grčka salata sa tunom i maslinama servirana na rajčici doživljaj za sva čula. Možete je naravno servirati kao predjelo, mezu , salatu mora biti hladna pa računajte da mora stajati sat-dva u frižideru.Uživajte u ljetu i finim delicijama.
Sastojci:/4-6 osobe
2 konzerve tuna komadi u salamuri/vlastitom soku
4 rajčice/fine zrele
1/2 krastavca svježi
1/2 rog paprike
sol,papar
1 žličica nasjekanog peršina
1 žličica nasjeckanog bosiljka
malo kopra/opcionalno
1žlica majoneze
200ml grčkog jogurta
malo soka od limuna
1 ribani češanj češnjaka
10-tak crnih maslina
Priprema:
Operite pa narežite rajčice na četiri dijela . Posolite ih i popaprite te začinite sa malo maslinovog ulja.Odložite u frižider do korištenja.
U zdjeli sa strane stavite ocijeđenu tunu, na kockice narezanu papriku i masline.Krastavac ogulite narežite , rastvorite po pola, izvadite sjemenke pa ga narežite na kockice, dodate u tunu.Dodate sve ostale začine pa ih začinite grčkim jogurtom i majonezom, izmiješate sve zajedno da se poveže, doradite okuse solju, paprom, sokom od limuna.Ako ste zadovoljni nadjenete rajčicu.
Sastojci:/4-6 osobe
2 konzerve tuna komadi u salamuri/vlastitom soku
4 rajčice/fine zrele
1/2 krastavca svježi
1/2 rog paprike
sol,papar
1 žličica nasjekanog peršina
1 žličica nasjeckanog bosiljka
malo kopra/opcionalno
1žlica majoneze
200ml grčkog jogurta
malo soka od limuna
1 ribani češanj češnjaka
10-tak crnih maslina
Priprema:
Operite pa narežite rajčice na četiri dijela . Posolite ih i popaprite te začinite sa malo maslinovog ulja.Odložite u frižider do korištenja.
U zdjeli sa strane stavite ocijeđenu tunu, na kockice narezanu papriku i masline.Krastavac ogulite narežite , rastvorite po pola, izvadite sjemenke pa ga narežite na kockice, dodate u tunu.Dodate sve ostale začine pa ih začinite grčkim jogurtom i majonezom, izmiješate sve zajedno da se poveže, doradite okuse solju, paprom, sokom od limuna.Ako ste zadovoljni nadjenete rajčicu.
Okolo stavite masline .Sve pokapati sa malo maslinovog ulja.Servirati hladno.