Sastojci:/kalup za torte 24-26 cm
Smeđi dio:
200ml mlijeka3 jaja
malo soli/prstohvat
70ml ulja/obično
150 g šećera
1 vanilija šećer
3 žličice kakaa
280g brašna
1 pecivni prašak
Krema:
800ml mlijeka
80g šećera
1 vanilija šećer
1 paket pudinga od vanilije
1žlica brašna
2 žličice pume gustina
Voće:
350g šumskog voća/višnje
100ml vode/sok od višnje
1žlica gustina/ravna
3 žličice šećera/više manje po ukusu
Priprema:
Skužila sam da nema slika pripreme ali kolač je tako jednostavan da vam ni ne treba.
Napravite kremu tako da u lonac stavite sve sastojke za kremu, izmiješate da nema grudvica, stavite na srednju vatru pa pustite da se zgusne uz miješanje/pazite da vam ne zagori/ .Prebacite zgusnutu kremu u drugu zdjelu i ostavite ohladiti dok ne napravite biskvit.
Zagrijete pećnicu na 170C.
U zdjelu stavite cijela jaja sa obje vrste šećera, miješate dok jaja skroz ne zabijele pa dodate ulje i mlijeko, nastavite kratko miješate, potom dodate brašno koji ste prije toga izmiješali sa solju, kakaaom i pecivnim praškom.
Pripremite kalup za torte tako da ga premažete maslacem i brašnom a na dno stavite papir za pečenje.
Stavite prvo smeđi biskvit, malo podignite krajeve po stijenkama kalupa.Ulite u sredinu bijelu kremu.Lagano poravnati.Staviti peći u zagrijanu pećnicu nekih 25-30 minuta, provjeriti dali je pečeno čačkalicom u biskvit.Izvaditi pečeni kolač, pustite da se ohladi.
Zato vrijeme skuhati preljev, staviti sve sastojke u lončić kuhati dok se ne zgusne.
Preliti polovicu preljeva po torti.Ostatak možete staviti u zdjelicu da svatko sebi dodatno prelije, servirati možete i sa tučenim šlagom.