Sastojci:/4 osobe
500g pilećih fileta
2 crvena luka
200g korijena celera
4 srednje mrkve
4 češanja češnjaka
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
1žličica kopra/timijan
1 žličica maslinovog ulja
sol,papar
Premaz:
1,5žlica grčkog jogurta
1žličica mljevene crvene paprike
1žlica senfa
Priprema:
Pileće filete rastanjite preko prozirne folije ,rastanjite dobro filete.Posolite ih i poparite .Odložite do korištenja.
Narežite povrće julijen/ili ga naribate na ribežu to će vam biti zgodnije.Zagrijete maslinovo ulje u woku ,dodate prvo sitno nasjeckani luk ,kad se lagano uprži dodate ostalo povrće i začine ,posolite i popaprite po ukusu.Isprobate slanost jer ovo je sve slatkasto povrće.
Rastanjene filete nadjenete tako da u jednom /širem/dijelu stavite nadjev u dugo/moj vam je savjet da prvo podijelite nadjev na onoliko dijelova koliko imate fileta.Filete prvo podrvnete s jedne i druge strane a potom zarolate.
Posložite rolice u keramičku zdjelu .
Pecite rolice u zagrijanoj pećnici na 180C ,nekih 20min .U zdjeli pomiješate sastojke za premaz ,po želji ih malo posolite i poparite .Nakon dvadesetak minuta premažete rolice premazom i nastavite peći još 10min.
Servirate rolice fino narezane uz umak od rajčice i povrće po želji.