Turski krumpir pečen u marinadi od začina i jogurta ,fino i lagano jelo koje se servira od meso .Recept je od Sumeyle Temel.
Sastojci:
4-5 većih krumpira
Marinada:
2žlice ulja
2žlice gustog jogurta
1žličica soli
1/4žličice pullbiber/ljute paprike
1/2žličice mente
1/2žličice timijana /zaatar
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 200C.
U zdjelu stavite sve sastojke za marinadu ,dobro izmiješate ,isprobate dali vam sve odgovara po želji povećate začine ili u startu smanjite onaj koji ne volite ili vam čini previše,samo napaomena da je marinada malo slanija.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje .Ogulite krumpir .Izrežete na veličinu kriški jabuke ne previše tanko ni debelo .Prelite krumpir marinadom dobro promiješate da se sve poveže .Posložite krumpir na lim,fino ga raširite.
Pecite dok krumpir ne dobije finu boju/nekih 30min.