Sastojci:
oko 400g brašna
1 bjelanjak
4 žlice maslinovog ulja
250ml toplog mlijeka
1 žličica soli
1žličica šećera
1žlica instant kvasca
Ostalo:
200g feta sir
150g svježeg sira
80g otopljenoga maslaca + mlaz ulja
ulje za premazati kalup
1 žumanjak za premazivanje
1-2 žlice sezama
Priprema:
U zdjelu stavite prosijano brašno u koji ste dodali sol.U sredinu napravite rupicu, stavite kvasac i šećer pa dodate mlijeko lagano promiješate, dodate ulje, promiješate sve zajedno rukama ili spiralnim nastavkom na mikseru.Ostavite stajati pokriveno folijom na toplom mjestu nekih 1h/ili dok ne udvostruči obujam.
Pomiješate obje vrste sira pa isprobate slanost, dodatno posolite po potrebi.Od gotovog tijesta napravite okruglice veličine jaja.Složite ih u kalup u koji ste prije toga stavili papir za pečenje /koji ste malo nauljili/.Između kuglica utisnete mješavinu sira.Sve preliti otopljenim maslacemkoji ste otopili s mlazom ulja.
Ostavite stajati na toplom pokriveno pola sata.Pecite u zagrijanoj pećnici na 175C/20-25 min dok ne dobiju zlatnu boju.
Ohladite/ako uspijete/i servirate kao mezu.