Fine začinjene trakice piletine panirane u maku i pržene u pećnici uz domaću šalšu od poma/rajčice/čista milila .Ovo je jelo bilo grickalica za sportska događanja /koja su sad aktualna/servirana su hladna .Morate u ovom jelu sve dijelove lagano posoliti i popapriti ,ako vam se ipak dogodi da je jelo neslano/jer kao grickalica bi moralo biti malo slanije/posolite dok su prutići topli.
sol,papar
1 žlica brašna
Sastojci:
400g piletine/puretine/filetasol,papar
1 žlica brašna
Panatura/smjesa za paniranje:
1 žličica slatke mljevene paprike
4žlice maka
120g krušnih mrvica
1žličica nasjeckanog ružmarina
prstohvat mljevene ljute paprike/opcionalno
1/2žličice nasjeckane kadulje
1žličica timijana/origano
sol,papar
Ostalo:
2 jaja
2žlice mlijeka
sol,papar
Priprema:
Narežite piletinu na trakice ,posolite je i popaprite.Prospite trakice brašnom ,lagano prstima odvajate trakice piletine da vam je kasnije lakše panirati .U zdjeli pomiješate začinsko bilje ,mrvice i mak sve začinite .U drugoj zdjeli stavite jaja i mlijeko dobro ga izradite lagano posolite i popaprite .
Panirate klasično ,jaja pa mrvice .Na veliki lim za pečenje stavite papir premažete ga maslinovim uljem ,pa posložite panirane trakice.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/30 min.
Nakon 15 minuta samo okrenete jednom trakice .Servirate uz domaću šalšu/kod mene je ima sada na svakom koraku/.Recept je uz male izmjene od Irma di Domenico.