Meksiko
4 osobe
4 osobe
Sastojci:
4 velike pšenične tortilje
Malo maslinovog ulja za zdjelu za pećenje
Meso:
450g mljevene junetine
1žlica maslinovog ulja
1 luk/sitno nasjeckan
3 češnja češnja/sitno nasjeckan
1 žličica ljute mljevene paprike
1 žličica šećera
2 žlice octa
100ml kečapa/šalša od poma
1/2žličice origana
100ml pilećeg temeljca
sol,papar
Ostalo:
250g mini rajčica
1 crvena paprika
1 crvena paprika
200g tvrđe sorte salate
400g crvenog graha
2 mlada luka
1žlica nasjeckanog svježeg korijandra
4žlice ribanog jačeg sira/chedar i sl.
2žlice soka od limete /limuna
1 avokado
kiselo vrhnje po želji
Priprema:
Namazite kalup pa u njega stavite tortilje tako da dobijete oblik posude.Pecite ih u zagrijanog pećnici na 200.Tortilje trebaju biti kruta kao prave posude .
Napravite meso:Zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk i češnjak da malo uvenu dodajte meso ,lagano ga przite da dobije finu boju i da se zapece ,pspite ga ljutom paprikom i origanom ,kad je meso gotovo podlijte ga temeljcem i kečapom ,psosolite ,poparite ,dodajte secer i ocat ,promiješajte ,pa pustite da se sve na laganom reducira.Odlozžite dok sve ne završite.
Narežite papriku ,operite i narežite salatu ,narežite rajčicu i mladi luk.Ocijedite grah ,naribajte sir.
Podijelite povrće na cetri dijela stavite ga na dnu zdjele,lagano posolite .Prospite preko povrca meso ,pokapajte sve sa sokom od limete ,pospite sirom i po želji kiselim vrhnjem.
Podijelite povrće na cetri dijela stavite ga na dnu zdjele,lagano posolite .Prospite preko povrca meso ,pokapajte sve sa sokom od limete ,pospite sirom i po želji kiselim vrhnjem.