4 osobe
Sastojci:
500g purećeg fileta/može i pileći ili svinjski
1 mrkva/veća
200g smeđih šampinjona
1-2 žlice sušenih vrganja
100g ribanog sira/chedar i sl.
sol,papar
1žličice timijana
1 češanj češnjaka
1žlica maslinovog ulja
1/2žličice maslaca
Premaz:
Otstatak Naribani sir
2 žlice kiselog vrhnja
1žličica senfa
sol,papar
Priprema.
Raširite i rastanjite šniclu ,stavite prozirnu foliju pa lagano batićem za meso dodatno raširite šniclu .Posolite i popaprite meso.Očistite i nasjeckajte češnjak na što sitnije.Naribate sir.
Naribate mrkvu na ribežu /neka bude onaj za finije ribanje/posolite je i popaprite ,dodate polovicu nasjeckanog češnjaka i pola timijana ,te jednu puno žlicu sira.Sve fino promiješate.
Na polovicu šnicle dodate naribanu mrkvu ,zarolajte tek toliko da mrkva bude ušuškana u meso .
U zdjelicu sa vrućom vodom namočite sušene vrganje .Pustite da se namacu par minuta da omekšaju.
Operite i nasjeckajte šampinjone/ne trebate ih nasjeći presitno.Zagrijete maslinovo ulje pa dodate maslac prepržite gljive dok malo se ne zapreže i ispuste višak vode ,dodate ocijeđene vrganje ostatak češnjaka i timijana pa nastavite pirjati dok se sve malo ne poveže.
Stavite nadjev od šampiinjona na šnicle ,zarolajte do kraja .Premjestite sve na alu-foliju /ako vam je lakše cijeli postupak nadjevanja možete raditi na foliji/.
Zamotate foliju pa sve stavite peci na 180C/40 min.
U zdjelici pomiješate ribani sir ,senf ,sol,papar i kiselo vrhnje.
Otvorite foliju premazite sve pripremljenim premazom ,pustite da se zapeče i uhvati boju.
Servirate toplo uz kuhano povrće i salatu.